Inlagd på sjukhuset, operation imorgon

Ja, då är det ”äntligen” dags! Känns ju både jobbigt, nervöst och oroligt på samma gång som det är väldigt skönt att nu ska den där tumören ut!

Det har varit några intensiva dagar, eller egentligen ett par intensiva veckor. Har tömt kliniken… varför tar det så mycket mer tid än en tror att packa? Sen är det ju på samma gång mycket som pågår i huvudet och inom mig… både att packa ner kliniken och att inte veta riktigt vad och hur jag ska jobba sen… och allt med cancern och operationen.  Sen var vi och köpte nya sängar, elevationssängar, eftersom jag för alltid måste sova upphöjt nu efter operationen. Kan inte någon i världen komma på hur man kan rekonstruera en ny magmun?!? Man kan ju göra så mycket annat! Då borde ju någon kunna lösa det! Tycker jag. Jag efterlyser det!
Så nu fick vi hastigt & lustigt köpa nya sängar. En högst oväntad & oönskad utgift. Sen råkade de leverera fel resårmadrass, så min stackars älskade man sov inte en blund första natten för det kändes som han låg på en planka. Men det åtgärdade de dagen efter.

Inlagd på sjukhuset

Ligger här på 11:e våningen med en FANTASTISK utsikt över Lund, och jag ser till och med Turing Torso härifrån. Har skrubbat mig 4 gånger i duschen med Descutan och ska göra det imorgon bitti igen. Grät lite i duschen, för då hade min älskade man & son precis kört härifrån. 🙁 Känns konstigt och ensamt att vara utan dem. Känner mig alltid så lugn & trygg när jag är med dem, när vi är tillsammans!

Utsikten från 11:e våningen!

Är lite småsur, eller irriterad… det stod i informationspapperna att de rekommenderade att man tog med dator, böcker, mobil för att fördriva tiden. Det stod att på själva avdelningen får man ha mobilen på, men inte på IVA. Jag ska ju ligga på IVA dag 1-2, men då är jag ju säkert så omtöcknad ändå. Har ”sett fram emot” att kolla tv-serier, t ex nya avsnitten av Outlander. Men nu när jag kom hit ikväll sa de att efter IVA ligger jag på en övervakad sal här på avdelningen, och där får man inte ha mobilen igång eller vara uppkopplad! OCH… det finns ingen TV där heller! Ja, jag vet… det är världsliga ting & det finns viktigare saker… men ändå! Så sa de att när jag blir piggare får jag tjata och vara jobbig om att jag vill byta rum. Men det känns ju inte så kul att behöva göra det. Ja ja, vi får väl se…

Rymma?

Känner mig både helt blank i huvudet och på samma gång snurrar tusen tankar känns det som. Hmmm…. får lite lust att bara rymma härifrån… klä på mig, smyga ut & ta ett flyg till solen någonstans. Typiskt, gav mitt pass till Patrik innan. 😉 Jag har nämligen blivit av med mitt körkort. I början av allt detta så fick Patrik hjälpa mig med att hämta ut mediciner på Apoteket, och då var han tvungen att ha med sig mitt körkort. Vid ett av dessa tillfällen så ska han ha gett det till mig när jag satt i soffan, jag ska ha tagit emot det… men sen dess är det borta. Vi har letat och letat, men hittar det inte. Så nu har jag mitt pass med mig för att identifiera mig. Och nu behövde han det för att kunna hämta ut ett paket som jag inte hann hämta innan jag blev inlagd. Så, där rök den rymningsplanen. Hehe. Och på tal om det här med körkortet… har ju inte riktigt lust att ta nytt körkortsfoto nu när jag inte har hår… så jag vet inte riktigt hur jag ska göra med det. Behöver ju på samma gång ha körkort sen när jag får lov att köra bil igen, när jag inte längre tar morfinpreparat för smärtan. Får fundera lite till på det där.

Kärlek!

Det är så himla många som hört av sig senaste dagarna. Jag har inte kunnat svara för det har varit stressigt med att hinna bli klar med kliniken, sängstrul och en massa annat. Och torsdag-fredag var jag på ett uruselt humör också. Var nog lite nervositet blandat med att det var lite för mycket att hantera på en och samma gång. Jag är så otroligt tacksam för alla som hör av sig!!! Ni är så fina!!! Vi får höras längre fram! Ska försöka meddela mig på något sätt när jag är någorlunda ok efter operationen… trots att jag inte har internet på rummet (morr!).

Sista helgen ”i frihet”

Nu i helgen har jag bara velat vara med mina älskade killar! Igår var vi på bio, såg nya Lego Ninjago-filmen. Sonen var väldigt väldigt nöjd! Och jag var positivt överraskad, den var ganska rolig. Innan bion var jag och skulle göra ”det sista” på kliniken, men ÄNDÅ fanns det mer att göra… blir tokig. Det tar sån tid! Men nu får sakerna hämtas och jag får gå igenom det sista hemma istället. Sen gick jag TOKSNABBT från kliniken till bion på Storgatan, tog bara 12 minuter trots att jag fick stanna 3 ggr och knyta mitt ena störiga skosnöre! Lite småimponerad av mig själv att jag hann dit på så kort tid! 😛

Älskade mannen sa att det visst ska komma en ”värmebölja” nu de närmaste dagarna! Kul för er! Börjar undra vad jag gjort vädergudarna?! De få dagar det varit badväder denna sommar så har jag varit och fått cellgiftsbehandling eller på läkarbesök. Nu när jag ska opereras och vara inlagd kommer en värmebölja! 😀 Men jag kommer ha en strålande utsikt över den härifrån 11:e våningen!

Det känns som det var något mer jag ville skriva här, men jag kommer inte på det nu.

Min älskade familj!

Nu försöker jag få i mig en ”näringsdryck” som är så söt så tungan kryllar sig. Hu! Har pratat igenom det här med sjukhusmaten med min käre Dr Henning Saupe från Arcadiakliniken i Tyskland, och så länge jag är inlagd får jag äta och ta det de erbjuder här, men jag kommer be Patrik ta med sig saker längre fram om jag kan börja äta lite smått innan jag åker hem. Väl hemma får jag ta tag i kosten på mitt sätt igen. Har dock framfört det jag undviker efter det stora matintoleranstestet som gjordes i Tyskland. Så de försöker följa det, så gott de kan. 🙂

Nu ska jag titta på något (får ju passa på nu när jag har internet) och sen försöka sova så gott jag kan. Blir väckt vid 5.30 för att få i mig lite näringsdryck, sen ska jag duscha & skrubba mig igen, få stödstrumpor och några stövlar som ska motverka blodproppar & sen kommer läkarna strax efter kl 7 & kör iväg med mig ca 7.20. Tänk gärna på mig imorgon! Operationen tar ju hela dagen. Jag försöker meddela mig på något sätt om några dagar. TACK för att ni är med mig!!!

PUSS & KRAM & MYCKET KÄRLEK! <3
/ellinor

———————————————————————————————-

Insamlingen fortsätter…

Ni är verkligen helt UNDERBARA! I skrivande stund har det kommit in 237 st betalningar och summan är… 86.189 kronor!!! FANTASTISKA är ni!!! TACK TACK TACK!!!

Läs gärna om hur insamlingen kom till och vad bakgrunden till den är HÄR. Behovet är fortfarande högst aktuellt.

Utdrag från inlägget min vän skrev:
”Behandlingen i Tyskland, kosttillskott och specialkost får Ellinor såklart betala själv eftersom det är alternativ medicin, då är det plötsligt pengarna som styr om man ska kunna behandla så effektivt som man behöver. Ellinor skulle behöva 2 x 1 veckors behandling på kliniken i Tyskland och det kostar ca 130.000 SEK plus resekostnader, kosttillskott etc.”
Jag har ju varit i Tyskland 2 gånger nu och har lånat av mina föräldrar för att ha råd till det samt använt våra sparade pengar. Eftersom jag inte fått någon sjukpenning utbetald ännu (sjukskrev mig i maj), så har jag inga pengar… inte klokt. Detta är en av anledningarna att jag är så trött på att vara egen företagare. Som det är nu har jag inte råd att köpa mer kosttillskott trots att jag så väl behöver dem. 🙁 Och nu behövde vi köpa nya sängar.

Så här du hjälpa:

Swish: 0707-232883 Mottagare är Ellinor Nilsson.
Bankkonto: 8214-9, 964 106 655-1 i Swedbank

För dig som inte är i Sverige:
IBAN: SE92 8000 0821 4969 3404 4147
Bankens BIC: SWEDSESS
Kontohavare: Ellinor Nilsson
Bankens namn: Swedbank

TACK TACK TACK för all hjälp!!!! KÄRLEK! <3

———————————————————————————————-

Kommentera