TACK!!! Och senaste nytt.

TACK!!!

Ni är underbara!!! Vilket gensvar och stöd jag fått av er! Jag är alldeles överväldigad! Ni anar inte vad det betyder för mig. Jag kände mig alldeles utmattad av alla känslor när jag läste alla era fina & underbara kommentarer! <3

Och jag hoppas ni noterat att det står ”Min väg från cancer till frisk” i underrubriken till min blogg. Jag har tänkt ta den här fighten. Självklart inser jag att jag kommer dippa då & då. Men just nu känner jag mig ganska ok trots allt. Men det kanske är för att jag inte riktigt fattat än, eller så är det för att jag har pratat om det så mycket… jag vet inte. Det känns högst overkligt.

Händelserik förmiddag

Idag skickade jag in alla papper till försäkringsbolaget, och allt är redan klart där. Jag frös mitt BokaDirekt-konto till mitt företag, så jag inte behöver betala det när jag inte använder det. Det är också redan klart.

Kontakt med klinik i Tyskland

Dessutom kontaktade jag Arcadiakliniken i Tyskland. De är specialiserade på cancer och jobbar enligt integrativ medicin, dvs kombinerar skolmedicinen med komplementärmedicin. Jag var och lyssnade när Dr. Henning Saupe föreläste här i Malmö för ett antal år sen. Han har bott i Sverige och pratar svenska. Jag fick fullt förtroende för honom och har sen dess sagt att om jag själv eller någon närstående blev drabbad någon gång, så skulle jag kontakta honom. Så nu har jag fått en konsultationstid via Skype bokad med Henning den 13/6.

Jag skickade ner en anamnes (hälsodeklaration) innan idag och i eftermiddag kommer jag att få min journal och röntgenbilder som jag sen ska skicka ner till Tyskland, så att de hinner titta på det innan konsultationen. Så får vi se vad de säger.

Jag känner flera stycken som varit där på behandling och det känns helt rätt för mig att ta detta steg. En grundläggande sak som känns viktig och rätt för mig är att jag delar deras syn på kost och näring under behandlingen och i kampen mot cancern.

Om jag ska behandlas av dem, så brukar man resa ner och vara där i 2 veckor. Man betalar för just de behandlingar som ska göras på just mig och kost & logi. Dessutom får den närstående som är med, i detta fallet skulle det ju vara min älskade man, väldigt bra stöd också. Men det får vi se efter konsultationen. Det känns ju som den är en evighet iväg i tiden eftersom allt annat hittills gått i en sådan hiskelig fart.

Dr. Henning Saupe har varit med i ett par poddar som jag kan tipsa dig om att lyssna på:

Hälsosant avsnitt #35 Henning Saupe – Vad är cancer, Del 1

Hälsosant avsnitt #35 Henning Saupe – Vad är cancer, Del 2

Hälsosnack 56 Henning Saupe – Stärk ditt immunförsvar och skydda dig mot cancer

Jag har faktiskt inte lyssnat på just dessa avsnitten ännu, men ska sätta igång ett om en stund.

Och här ett 3-minutersklipp med Henning: ”Treating cancer with Vitamin C”.
Det finns fler klipp från Arcadiakliniken där ser jag.

Tid hos onkologen

För en stund sen blev jag uppringd av en sköterska på onkologen, och fick en tid att träffa läkaren på onsdag (31/5) morgon. Imorgon ska jag iväg och ta prover inför det besöket. Och om jag nu uppfattat rätt, så skulle själva cellgiftsbehandlingen starta veckan efter jag träffat onkologen. Så… då börjar det väl nästa vecka. Känns läskigt! Undrar om det blir oralt eller om jag ska sitta där och få det intravenöst? Undrar om jag ska få inopererat en shunt (heter det så?), liksom en permanent infart, som sitter där alltid? Mycket tankar som snurrar.

Mitt jobb

Det negativa med att vara egenföretagare är att jag inte bara kan ringa och säga att jag är sjuk. Jag måste ordna allting själv. Jag har pausat företaget hos Skatteverket, tack vare min redovisningskonsult. Jag måste ordna med lokalen och hyran. Jag står för hela lokalen och hyr ut de andra rummen. Jag har fantastiska kollegor som hyr in sig, och de hjälper mig att hålla lokalen iordning, förmedla post till mig osv…

Det är så mycket att tänka på… Ska jag hyra ut mitt rum så länge? Jag har ju ingen aning när jag kan jobba igen. Jag måste meddela mig till mina fina kunder… jag har endast meddelat att jag nog skulle vara borta maj ut. Sen hände allt så snabbt. Vad säger man? Har någon annan egenföretagare i tjänstebranschen som läser här någon liknande erfarenhet och kan råda/ tipsa mig? Detta bekymrar mig lite… vet inte vad som är bäst att göra. Och jag vill gärna ta tag i allt innan behandlingen sätter igång, så jag kan fokusera på den då. Och under behandlingen vill jag inte behöva gå och oroa mig för att jag missat något gällande företaget och lokalen. Hade varit skönt att släppa allt ansvar.

Tror det var allt just nu. Igen… TACK för allt stöd!!! Ni betyder så mycket!!!

Kärlek! <3

/ellinor

En reaktion på ”TACK!!! Och senaste nytt.

  1. Fina du ?
    Kan inte hjälpa dig med praktiska råd av okunskap inom detta. Men vad gäller info till kunder tycker jag att du ska vara ärlig och säga att du inte vet när du kommer tillbaka, säg som det är helt enkelt. Skönt att du ber om hjälp – det praktiska löser sig. Så bra att du har fokus på dig och det som gör dig gott nu inför tillfrisknandet. Så häftigt med att du kör ditt race vad gäller behandling. Tyskland, alternativ etc. Väldigt inspirerande. Du banar väg för fler fina du ??? stor kram

Kommentera